Dental Tribune Europe

Dental Mammoth

Articles
Asiantuntijat keskustelevat mikroskooppien eduista avoimessa webinaarissa

February 20, 2020 | News

Dental Tribune Study Clubin maksuttomassa webinaarissa keskiviikkona 26. helmikuuta asiantuntijat jakavat ammatillista osaamistaan ja tietämystään mikroskoopin avulla tehtävästä hammashoidosta. Webinaarin isäntänä toimii tohtori Fabio Gorni, joka on endodontian asiantuntija ja, joka on käyttänyt Leica Microsystemsin hammasmikroskooppeja jo vuosia. Tohtori Gorni esittelee, miten hän kykenee näkemään enemmän yksityiskohtia ja saavuttamaan parempia hoitotuloksia hammasmikroskoopilla - erityisesti vaikeissa tapauksissa.

Tupakoinnin lopettaminen saattaa vähentää hampaiden menettämisen riskiä

January 28, 2020 | News

SÃO PAULO, Brasilia: Tupakoinnin lopettamisen on osoitettu vaikuttavan positiivisesti parodontaalihoidon lopputulokseen. Aikaisemmat tutkimukset ovat käsitelleet tupakoinnin ja parodontiitista aiheutuvan hampaiden menettämisen välistä yhteyttä. Tähän mennessä ei kuitenkaan ole tutkittu tupakoinnin lopettamisen vaikutusta hampaiden menettämiseen. Siksi São Paulon yliopiston Hammaslääketieteellisen tiedekunnan tutkijat ovat äskettäin perehtyneet aiheeseen ja toteavat, että entisillä tupakoitsijoilla hampaiden menettämisen riski on alhaisempi kuin henkilöillä, jotka polttavat edelleen.

ADA:n mukaan antibiootit ovat turhia suurimmalle osalle hammassärkypotilaista

December 11, 2019 | News

CHICAGO, Ill., USA: American Dental Association on antanut juuri äskettäin uuden ohjeistuksen, jonka mukaan useimmissa tapauksissa antibiootteja ei enää suositella hammassäryn hoitoon. Tämä Journal of the American Dental Associationin marraskuun 2019 numerossa julkaistu ohjeistus vastaa ADA:n pitkäaikaista työtä antibioottien käytön valvonnassa ja sitoutumista Yhdysvaltain hallituksen Antimicrobial Resistance Challenge -ohjelmaan.

Dental Tribunen Suomen sivusto on avautunut

November 07, 2019 | News

Dental Tribune International ja Dental Mammoth Oy ovat sopineet yhteistyöstä, jonka avulla Dental Tribunen kansainvälinen sisältö julkistaan nyt yhteistyössä suomalaisille hammasalan ammattilaisille.

Uusi teknologia voi parantaa metallisten implanttien käytettävyyttä

November 04, 2019 | News

PITTSBURGH, US: Suotuisten ominaisuuksiensa ansiosta titaania käytetään laajalti hammasimplanteissa. Titaanista valmistetut implantit keräävät kuitenkin usein mikrobeja pinnoilleen, mikä voi johtaa kroonisiin infektioihin ympäröivässä kudoksessa tai jopa implantin menetykseen. Uudessa tutkimuksessa tutkijat ovat löytäneet tavan estää metalli-implanttien aiheuttamia sivuvaikutuksia hyödyntämällä sähkökemiallista hoitoa (ECT) parantamaan antibioottien kykyä hävittää mikrobeja. Tutkimus saattaa edistää sähkökemiallisten lähestymistapojen käyttöä sieni-infektioiden hoidossa.

Haluatko ylläpitää hyvää suun terveyttä? Syö silloin fiksummin.

November 01, 2019 | News

KRIENS, Sveitsi: Parodontiittia sairastaa arviolta noin 743 miljoonaa ihmistä ja se on merkittävä maailmanlaajuinen terveysongelma. Sairauden taustalla on yleensä huono suuhygienia ja sen seurauksena muodostuva bakteeribiofilmi, joka johtaa pehmeän ja kovan parodontaalikudoksen tuhoutumiseen. Parodontiitti on yhteydessä systeemisiin sairauksiin, kuten diabetekseen sekä sydän- ja verisuonitauteihin. Terveellinen ruokavalio on tunnettu tekijä parodontiitin ehkäisyssä ja hoidossa, mutta lisäksi on olemassa eräs ryhmä täysin orgaanisia kemikaaleja, joilla voi olla suurempi rooli parodontiitin ehkäisyssä kuin aiemmin oletettiin: polyfenolit.

Viinin polyfenolit voivat estää kariesta ja parodontaalisia sairauksia

October 22, 2019 | News

WASHINGTON, USA: Yhdysvalloissa on tutkittu jo vuosia viinin, erityisesti punaviinin positiivisia terveysvaikutuksia. Terveyttä edistävät ominaisuudet johtuvat punaviinin runsaista ja rakenteellisesti monimuotoisista polyfenoleista ja probiooteista. American Chemical Society:n välityksellä julkaistussa tutkimuksessa on todettu, että viinin polyfenolit saattavat edistää myös suun terveyttä, estämällä bakteerien tarttumisen hampaisiin. Tämä ehkäisee parodontiittia ja muita sairauksia.

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International